Toraf Sója BIO - organická semena na klíčky 30 g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Toraf Sója BIO - organická semena na klíčky 30 gSkladem 2 ks28 Kč
Sójové klíčky jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů A, B, C, a K, fosforu, vápníku, draslíku, železa a hořčíku. Vzhledem k obsahu kyseliny listové je důležitou součástí jídelníčku těhotných žen. Jako bohatý zdroj fytoestrogenů se doporučuje ženám v menopauze. Pravidelná konzumnace klíčků má příznivý vliv na pokožku. Díky obsahu hořčíku a draslíku, můžete odbourat stress a apatii, dalším významným obsahem je vitamín C, který povzbuzuje imunitní systém. Nenasycené mastné kyseliny obsažené v klíčcích můlžou snížit hladinu "špatného" cholesterolu a krevního tlaku. Výhonky sóje jsou výborným doplňkem rýže, sendvičů, polévek, salátů a tvarohů.
PŘÍPRAVA klíčků:
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.